Search
Close this search box.

Omdat overstappen naar een andere branche kan!

Office Assistant
Deel dit:

Nadat Sanne van der Steen (25) haar studie HBO Hoger Hotelonderwijs had afgerond, werkte zij twee jaar als Groups, Conferences and Events Executive bij het hotel Double Tree by Hilton in Amsterdam. Ze voelde zich altijd op haar gemak in de horeca, maar besloot in 2015 toch de overstap te maken naar een baan als Office Manager bij Takeaway.com.

Sanne van der Steen

Wat sprak je zo aan in de horeca?

‘Ik heb sinds mijn zestiende altijd in de horeca gewerkt, eerst als bijbaantje naast mijn school, later in een vaste baan. Ik voelde mij daar altijd op mijn plek en ik genoot ervan om met veel verschillende mensen te werken en service te verlenen. Elke dag is anders in de horeca. Mijn baan als Groups, Conferences and Events Executive bij Double Tree vond ik dan ook erg leuk.’

Toch besloot je over te stappen naar je huidige functie…

‘Ja. Ik was benieuwd naar wat mijn mogelijkheden waren en toen ben ik om mij heen gaan kijken. Ik wilde een baan die raakvlakken had met mijn hospitality-achtergrond, maar niet direct weer in het hotelwezen. Het dienstverlenende karakter vind ik belangrijk en dat komt ook weer terug in mijn huidige functie. In het hotelwezen was dat naar de gasten, nu is dat voornamelijk naar de medewerkers, klanten en de organisatie zelf.’

Gedurende de gehele sollicitatieprocedure heb ik regelmatig contact met hen gehad en hebben zij mij goede feedback gegeven.

Wat is Takeaway.com precies?

‘Takeaway.com is het hoofdkantoor van Thuisbezorgd.nl, de eten-bestelsite. Daar ben ik in mei begonnen als Office Assistant.’

Hoe ben je aan deze functie gekomen?

‘Via VAN DER HOUWEN recruitment. De consultants waren erg betrokken in het hele proces. Ze hebben mij uitgebreid voorbereid op de functie en het bedrijf. Gedurende de gehele sollicitatieprocedure heb ik regelmatig contact met hen gehad en hebben zij mij goede feedback gegeven. Uiteindelijk ben ik na drie gesprekken met verschillende medewerkers van Takeaway.com aangenomen.’

Hoe ziet jouw functie eruit?

‘Het is een hele brede functie. Zo houd ik mij bezig met het boeken van reizen van medewerkers maar ook de coördinatie van de verhuizing van ons bedrijfspand. We zijn namelijk recent van Utrecht naar Amsterdam verhuisd en dit heb ik samen met mijn Manager gecoördineerd. Daarnaast krijg ik ook steeds meer HR-ondersteunende taken. Heel divers dus!’

Welke karaktereigenschappen passen goed bij de rol van een Office Manager?

‘Vooral een dienstverlenend karakter en een proactieve houding. Daarbij merk ik dat assertiviteit loont. Er is zoveel te doen, dat ik veel naar mij toe trek. Dat zorgt ervoor dat ik vaak betrokken ben bij diverse projecten.’

Hoe bevalt deze nieuwe rol je?

‘Het bevalt me heel erg goed. Ik heb helemaal mijn draai gevonden en ik merk dat ik allerlei mooie kansen krijg om mezelf verder te ontwikkelen op verschillende gebieden, zoals bijvoorbeeld op HR-gebied. Daarbij past mijn hospitality-achtergrond goed bij de functie van Office Manager.’